ˇBine ati venit pe BroxGaming

Brox Community


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă


Tema: [Un român i-a transferat pe Anelka şi Raul! Un fost fotbalist este pe cale să devină cel mai important agent din Asia]


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Ancisz

Ancisz

Administrator

https://brox.forumgratuit.ro
1
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Numele fostului fotbalist Robert Cristian Trif (34 ani) nu spune prea multe, însă actualul impresar este pe punctul de a deveni un adevărat Jorge Mendez al Asiei. Românul a reuşit, până acum, să îi aducă pe continentul galben pe Nicolas Anelka (Shanghai Shenhua), Raul (Al Sadd), Mirel Rădoi (Al Hilal şi Al Ain), dar şi să îl convingă pe Diego Maradona să accepte postul de antrenor la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite. Tot el este cel care îl reprezintă în Asia şi pe Sam Allardyce, managerul celor de la West Ham. Trif vorbeşte în ProSport despre experienţa asiatică şi despre modul în care românii reuşesc să se adapteze în zonă.

Este greu să fii impresar în Asia? Cum aţi reuşit să vă impuneţi?
Este destul de dificil să te impui aici. Contează foarte mult relaţiile pe care le ai şi modul în care îţi faci treaba, comparativ cu alţi agenţi. Consider că un agent bun trebuie să fie şi un cunoscător al fenomenului. Trebuie să îţi dai seama dacă un jucător sau un antrenor este capabil să facă performanţă aici.
Ce antrenori şi jucători aţi reuşit să transferaţi? Care sunt cele mai importante nume?
Cele mai importante transferuri la care am colaborat sunt cele ale lui Wilson, Anelka, Raul şi Rădoi.

Este greu să convingi un jucător sau un antrenor de valoare să se transfere în Asia?
Fotbalul din Asia s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Vremea când unii se transferau aici doar pentru bani a trecut. S-au făcut investiţii masive şi se poate observa ascensiunea fotbalului. Repet, viitorul fotbalului şi al sportului, în general, este, cu siguranţă, în Asia.

Care antrenor sau jucător a acceptat cel mai repede o ofertă venită din această parte a lumii?
Am discutat cu mulţi antrenori şi aproape toţi au fost foarte interesaţi, de la început, să lucreze în zonă, tocmai pentru că nivelul este din ce în ce mai ridicat şi investiţiile sunt pe masură. Sunt şi alţii interesaţi să vină aici, chiar şi Ruud Guulit sau Marco Van Basten, ca să menţionez doar câteva nume mari.

Cum sunt priviţi jucătorii şi antrenorii români?
Românii sunt văzuţi ca adevăraţi profesionişti datorită performanţelor avute în zonă. Ei aduc un suflu nou fotbalului de aici şi metodele lor foarte performante şi mentalitatea superioară se imprimă perfect pe stilul acestei zone. La capitolul antrenori, Ilie Balaci este considerat cel mai performant antrenor român prin cele 22 de trofee câştigate în Asia şi Africa. Olăroiu are un viitor strălucit. La fel, Florin Motroc şi Ion Marin.
Fotbalul, pasiunea şeicilor
Cum sunt şeicii? Pentru ei fotbalul este o pasiune? Doresc să îşi demonstreze puterea financiară sau îşi doresc trofee? Ce este mai important pentru şeici, Cupa Ţărilor Arabe sau Liga Campionilor Asiei?

Şeicii, în general, îşi doresc să facă performanţă. Îşi fixează obiective înalte, în special câştigarea Ligii Campionilor Asiei, cel mai important trofeu din zonă.

Diego Armando Maradona a antrenat-o pe Al Wasl. Se ştie că vine tot timpul cu o „armată“ de impresari şi cu propriul său staff. A avut pretenţii exagerate?

Se speculează foarte multe despre „El Diego“, însă el are doar un impresar cu care are o relaţie de mulţi ani şi colaborează foarte bine. În schimb, acea armată de care spuneţi sunt colaboratori care îşi desfăşoară activitatea în unele zone unde este el interesat să antreneze. Este normal să aibă propriul staff, dar nu este diferit faţă de alţi antrenori.
Ne puteţi oferi detalii despre transferul lui Anelka la Shanghai Shenhua sau al lui Raul Gonzalez la Al Sadd?
Anelka s-a transferat la sugestia lui Drogba în China. A durat un timp până când jucătorul s-a decis să meargă acolo. El şi-a dorit să continue în Europa, însă oferta chinezilor a fost de nerefuzat.

Sunt atât de mari diferenţele culturale astfel încât un jucător „fiţos“ să nu se poată adapta în Asia?
Depinde de atitudinea jucătorului şi depinde ce îşi doreşte pentru viitorul lui. Mai greu găseşti în Asia jucători cu „fiţe“, deoarece sistemul a început să fie mai ordonat şi mai organizat, şi înclinat spre rezultate. Acest tip de jucători nu are succes în zonă tocmai din cauza caracteruluilor dificil, care nu este acceptat.

Aveţi loc în fotbalul românesc de impresarii bine-cunoscuţi? V-ar tenta să veniţi în România sau siguranţa financiară din Dubai vă face să nu vă gândiţi la aşa ceva?
Ştiu că sunt impresari cunoscuţi, dar eu nu sunt în competiţie cu niciun agent. Fiecare are felul lui diferit de a lucra. Stilul meu este total diferit faţă de al altora. În momentul de faţă colaborez cu clienţii mei doar pentru Asia, însă mă interesează pe viitor să mă implic în fotbalul românesc. În plus, extinderea companiei mele şi în alte sporturi mă face să cred că la un moment dat voi intra şi pe piaţa din România.

Cine este Robert Trif

A început fotbalul la Centrul de Instruire Aliman Brad, de unde s-a transferat, la 15 ani, la Aurul Brad, iar la 16 ani a debutat la prima echipă

În 1998 a dat probe la CFR Cluj, Steaua, CFR Timişoara sau Inter Sibiu, dar a plecat, în cele din urmă, în Ungaria, la Csepel Budapesta. O accidentare gravă l-a obligat să renunţe la fotbal

Originar din Brad, judeţul Hunedoara, a plecat de mai bine de 12 ani din România pentru a se stabili în Dubai

A pus bazele companiei de impresiariat "Euro World Sports Agency"

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum